Όροι Χρήσης

Αναλυτικοί Όροι Χρήσης

                Το www.playcity.gr (εφεξής “Κατάστημα”) αποτελεί ηλεκτρονικό κατάστημα μέσω του οποίου η ελληνική εταιρία Παιχνιδούπολη Ε.Π.Ε. (εφεξής “Πωλητής”), με αριθμό εγγραφής Γ.Ε.ΜΗ. 058330904000, αριθμό εγγραφής προμηθευτή από απόσταση 1249/13, ΑΦΜ: 095166476 που υπάγεται στη Δ.Ο.Υ. Ιωνίας Θεσσαλονίκης και που εδρεύει στο 2ο χιλιόμετρο Επαρχιακής Οδού Αγίου Αθανασίου – Νέας Μεσημβρίας στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης διαθέτει διαδικτυακά τα προϊόντα της στους πελάτες της (εφεξής “Χρήστης”). Η περιήγηση και η χρήση του Καταστήματος συνεπάγεται ανεπιφύλακτα τη ρητή συγκατάθεση και συμφωνία σας με τους παρακάτω όρους, γι' αυτό σας παρακαλούμε να τους διαβάσετε προσεχτικά. Ο Πωλητής μπορεί να τροποποιήσει τους όρους των συναλλαγών ,που πραγματοποιούνται μέσω του ηλεκτρονικού του καταστήματος, σύμφωνα με τις εκάστοτε ανάγκες που προκύπτουν από το περιβάλλον δραστηριότητας του. Σε κάθε περίπτωση υποχρεούται να προβαίνει σε ενημέρωση των χρηστών μέσω της παρούσας ιστοσελίδας για τροποποιήσεις των όρων αυτών. Τέλος οποιαδήποτε τροποποίηση των όρων ισχύει για νέες παραγγελίες και όχι για παραγγελίες που έχουν καταχωρηθεί στο σύστημα σε προγενέστερη στιγμή.

1. Υποχρεώσεις και Δικαιώματα Καταστήματος

                Ο Πωλητής φέρει ευθύνη σε περίπτωση καθυστέρησης στην παράδοση της παραγγελίας του Χρήστη εφόσον αυτό προέκυψε από δική του αμέλεια ή δόλο και δεν φρόντισε να ενημερώσει των Χρήστη προηγουμένως. Αντιθέτως σε περίπτωση που η καθυστέρηση οφείλετε στον τελικό μεταφορέα ή σε λόγους ανωτέρας βίας ουδεμία ευθύνη φέρει ο Πωλητής. Ο Πωλητής δεν εγγυάται τη άμεση διαθεσιμότητα των προϊόντων που εκθέτει στο κατάστημα, αλλά είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει άμεσα τον χρήστη για την μη διαθεσιμότητα αυτών σε περίπτωση παραγγελίας ή επικοινωνίας του σχετικά. Ο Πωλητής δεν ευθύνεται για τυχόν προβλήματα τεχνικής φύσεως προκύψουν στον Χρήστη κατά τη διάρκεια πλοήγησης στο Κατάστημα, όμως δηλώνει πρόθυμος να τον υποστηρίξει σε αυτά εφόσον είναι αυτό δυνατό μέσω τηλεφωνικής ή άλλης μεθόδου επικοινωνίας. Ο Πωλητής δεσμεύεται ότι θα προσπαθεί να κρατάει ενημερωμένο το Κατάστημα με πλήρεις και ταυτόχρονα έγκυρες πληροφορίες ως αναφορά τα προϊόντα και τις παρεχόμενες υπηρεσίες, όμως δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν τεχνικά ή τυπογραφικά λάθη που έχουν διαφύγει της προσοχής ή έχουν προκληθεί ακούσια σε αυτό.

2.  Υποχρεώσεις και Δικαιώματα Χρήστη

                Ο Χρήστης του Καταστήματος με την πλοήγηση του σε αυτό συνεπάγεται ότι συμφωνεί και αποδέχεται ότι δεν θα χρησιμοποιήσει το υλικό της ιστοσελίδας με οποιοδήποτε άλλο τρόπο εκτός του να ενημερωθεί σχετικά με τα προϊόντα που εκθέτει ο Πωλητής ή και να παραγγείλει αυτά. Επίσης ο Χρήστης έχει το δικαίωμα να αναμεταδώσει της πληροφορίες αυτές με ηλεκτρονικό ή έντυπο τρόπο με σκοπό την κοινοποίηση τους σε τρίτους εφόσον ο Χρήστης πιστεύει ότι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν σχετικά.  

3. Δικαιώματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας

                Το Κατάστημα αποτελεί τον επίσημο διαδικτυακό τόπο του Πωλητή. Τα προϊόντα, οι παρεχόμενες υπηρεσίες, οι εικόνες και γενικά όλο το περιεχόμενο αλλά και η δομή των ιστοσελίδων αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία  του Πωλητή και προστατεύονται από τις διατάξεις τόσο του ελληνικού δικαίου όσο και των ευρωπαϊκών και διεθνών συμβάσεων. Απαγορεύεται ρητά οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, διανομή, μεταφορά , downloading, μεταποίηση, μεταπώληση, δημιουργία παράγωγης εργασίας ή παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού σχετικά με τον πραγματικό πάροχο του περιεχομένου των διαδικτυακών τόπων. Η αναπαραγωγή , επανέκδοση, μεταφόρτωση, ανακοίνωση, διάδοση ή μετάδοση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση του Περιεχομένου με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς επιτρέπεται μόνο με προηγούμενη έγγραφη άδεια του Πωλητή ή άλλου νομίμου δικαιούχου των ανωτέρω πνευματικών δικαιωμάτων. Όλα τα ονόματα, οι εικόνες , τα λογότυπα και τα διακριτικά γνωρίσματα που αντιπροσωπεύουν τον Πωλητή ή και το Κατάστημα καθώς επίσης και τρίτα μέρη συμβεβλημένα με αυτούς καθώς και τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους, αποτελούν αποκλειστικά σήματα και διακριτικά γνωρίσματα του Πωλητή και του καταστήματος ή και των ως άνω τρίτων μερών και τελούν υπό την προστασία των ελληνικών , κοινοτικών και διεθνών νόμων περί εμπορικών σημάτων, βιομηχανικής, πνευματικής ιδιοκτησίας και αθέμιτου ανταγωνισμού.

4. Ασφάλεια Συναλλαγών και Πλοήγησης - Προσωπικά Δεδομένα

                α. Ασφάλεια Συναλλαγών και Πλοήγησης

                Ο Πωλητής δεσμεύετε να παρέχει στο Χρήστη τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια των προσωπικών του δεδομένων κατά την πλοήγηση αλλά και την πραγματοποίηση των συναλλαγών του μέσω του Καταστήματος. Τα προσωπικά στοιχεία του Χρήστη αλλά και οι πληροφορίες σχετικά με τις συναλλαγές του στο Κατάστημα είναι ασφαλείς και απόρρητες. Αυτό επιτυγχάνετε χρησιμοποιώντας τις πλέον σύγχρονες και προηγμένες μεθόδους που προσφέρει η σημερινή τεχνολογία. Αναλυτικότερα:

 • Σύστημα εισόδου του Χρήστη μέσω ονόματος χρήστη και προσωπικού μυστικού κωδικού ασφαλείας.
 • Σε οποιοδήποτε στάδιο γίνεται μετάδοση απόρρητων προσωπικών δεδομένων γίνεται χρήση ειδικού προστατευμένου περιβάλλοντος.
 • Ειδικότερα οι αγορές με χρήση πιστωτικής κάρτας γίνονται μέσω συστήματος e-commerce της τράπεζας Πειραιώς, σε ειδικά κρυπτογραφημένο περιβάλλον.

                β. Προσωπικά Δεδομένα

                Τα προσωπικά στοιχεία του Χρήστη που ζητούνται στο Κατάστημα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για να διεκπεραιωθούν ομαλά οι παραγγελίες ή τα αιτήματα του, είτε για να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες του Πωλητή προς το Χρήστη και πάντα μόνο από ειδικά εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους του Πωλητή.

5. Διαδικασία Αγοραπωλησίας

                α. Καταχώρηση Παραγγελίας γίνεται:

 • Τηλεφωνικώς από Δευτέρα έως Παρασκευή(8:30 - 20:30) και Σάββατο(8:30 - 14:30) στα 2310 701900210 4404900.
 • Στο ηλεκτρονικό κατάστημα www.playcity.gr όλο το 24ωρο.
 • Στέλνοντας E-mail στο [email protected] όλο το 24ωρο.

                β. Εξόφληση Παραγγελίας γίνεται με:

 • Ταχυδρομική ή τηλεφωνική επιταγή.
 • Κατάθεση στους λογαριασμούς όψεως των συνεργαζόμενων τραπεζών
Κατάθεση ΑπόΣυνεργαζόμενη Τράπεζα IBAN 
 Εθνική Τράπεζα Εθνική Τράπεζα GR0801102640000026447002366
 Τράπεζα Πειραιώς Τράπεζα Πειραιώς GR8101722180005218009848791
 Alpha Bank Alpha Bank GR6001407180718002320001839
 Eurobank Eurobank GR7702603500000440200164800
 Άλλη Τράπεζα Ελλάδος ή Εξωτερικού ProCredit Bank
 GR8511600000000001400522701
 Δικαιούχος Λογαριασμών: "Παιχνιδούπολη Ε.Π.Ε."
 • Αντικαταβολή στα Πρακτορεία Μεταφορών (αν είναι εφικτό) ή στα ΕΛ.ΤΑ με χρέωση 2,00 ευρώ.
 • Μέσω PayPal (επιλέγετε ως τρόπο πληρωμής τραπεζική κατάθεση και έπειτα κάνετε έμβασμα από το paypal σας προς το [email protected]).
 • Μέσω Κάρτας (MasterCard , Visa) επιλέγοντας αν θα εξοφλήσετε εφάπαξ την αξία της παραγγελία σας (με χρήση Πιστωτικής ή Χρεωστικής Κάρτας) ή σε έως 10 άτοκες δόσεις (Μόνο με χρήση Πιστωτικής Κάρτας) σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:
Ειδικοί Όροι Αγορών με Πιστωτική Κάρτα 
Οι Ειδικοί Όροι Αγορών με Πιστωτική Κάρτα έχουν ως στόχο να προσδιορίσουν τις συνθήκες πώλησης ανάμεσα σε κάθε Χρήστη του Καταστήματος και του Πωλητή. Αυτοί οι Όροι είναι οι µόνοι εφαρμόσιμοι και αντικαθιστούν οποιουσδήποτε άλλους όρους, εκτός εξαιρέσεων, διατυπωμένων γραπτώς και µε σαφήνεια. Θεωρούμε πως αποδέχεστε πλήρως τους Όρους κατόπιν ανάγνωσης αυτών:
• Όλες οι παραγγελίες που δίδονται µέσω του Καταστήματος και η πληρωμή γίνεται µέσω πιστωτικής κάρτας, αποτελούν αντικείμενο εξακρίβωσης εκ μέρους του Πωλητή.
• Αν ο κάτοχος της πιστωτικής κάρτας δεν ταυτίζεται µε τον Πελάτη, τότε ο Πελάτης θα πρέπει να αποστείλει επιπλέον Εξουσιοδότηση του κατόχου της Πιστωτικής Κάρτας, για χρέωση της κάρτας µε βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής από Αστυνομία, Κ.Ε.Π. ή άλλη Δημόσια Υπηρεσία.
• Αυτή η εξουσιοδότηση χρήσης της κάρτας τρίτου προσώπου από τον αιτούμενο είναι έγκυρη, έως την έγγραφη ακύρωσή της.
• Μπορείτε να επιλέξετε αν θα εξοφλήσετε εφάπαξ την αξία της παραγγελία σας ή σε άτοκες δόσεις σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα.
                                                                 Αξία Παραγγελίας (Ευρώ)             Άτοκες Μηνιαίες Δόσεις
                                                                 100 ~ 199                                  Έως   2
                                                                 200 ~ 299                                  Έως   3
                                                                 300 ~ 399                                  Έως   4
                                                                 400 ~ 499                                  Έως   5
                                                                 500 ~ 599                                  Έως   6
                                                                 600 ~ 799                                  Έως   7
                                                                 800 ~ 999                                  Έως   8
                                                               1000 ~ άνω                                  Έως 10

                γ. Αποστολή Παραγγελίας

 • Τα προϊόντα αποστέλλονται αυθημερόν ή το αργότερο την επόμενη εργάσιμη ημέρα. Τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο ενδεχομένος να υπάρχει μία μικρή καθυστέρηση λόγω φόρτου εργασίας. Σε περίπτωση που κάποιο προϊόν δεν είναι ετοιμοπαράδοτο ενημερώνεστε σχετικά καθώς και για το πότε θα είναι διαθέσιμο. Τα υπόλοιπα των παραγγελιών σας αποστέλλονται μόλις τα είδη είναι διαθέσιμα, αφού ενημερωθείτε προηγουμένως.

Τρόποι Αποστολής

 • Παραλαβή από την έδρα μας: Με δικό σας μέσο ή μεταφορέα.

 • Απλή Αποστολή: Δωρεάν για παραγγελίες άνω των 40,00€. Εκτιμώμενη παράδοση σε 3 με 7 εργάσιμες ημέρες από την αποστολή.
 • Αποστολή με Επείγουσα Προτεραιότητα: Η παραγγελία επεξεργάζεται με προτεραιότητα και αποστέλλεται στον μεταφορέα επίσης με ειδική ένδειξη για επείγουσα παράδοση. Εκτιμώμενη παράδοση σε 1 με 3 εργάσιμες ημέρες από την αποστολή (2 με 5 εργάσιμες τις περιόδους υψηλού φόρτου). Επιπλέον μπορείτε να επιλέξετε και επιπλέον παροχές όπως παράδοση Σάββατο, χρονική δέσμευση παράδοσης εντός 3ωρου.

 • Σε ειδικές περιπτώσεις δυσπρόσιτης περιοχής, υψηλού φόρτου, ογκώδες αντικειμένου ίσως υπάρξει επιπλέον καθυστέρηση, επιπλέον επιβάρυνση ή χρειαστεί να παραλάβετε από το κοντινότερο κέντρο παραλαβής του διακομιστή μας. Εάν προκύπτει τέτοιο θέμα θα ενημερωθείτε τηλεφωνικώς ώστε να επιβεβαιώσουμε ότι συμφωνείτε πριν προχωρήσει αυτή σε στάδιο επεξεργασίας.
 • Κατά τη διαδικασία ολοκλήρωσης της παραγγελίας σας ή σε μετέπειτα τηλεφωνική επικοινωνία μας μαζί σας,  σας γνωστοποιούμε και μπορείτε να επιλέξετε από τους διαθέσιμους τρόπους αποστολής της παραγγελίας σας προς τον τόπο παράδοσης που επιθυμείτε. Επίσης ενημερώνεστε για το ακριβές κόστος μεταφορικών εξόδων (εάν υπάρχει) αλλά και για το χρόνο που απαιτείται ως τη παραλαβή της παραγγελίας σας. Τέλος, είναι εφικτή η παραλαβή της παραγγελίας σας από την έδρα μας με δικό σας μέσο ή μεταφορέα αλλά και η αποστολή της. Αναλόγως του όγκου ή του βάρους της παραγγελίας σας καθώς επίσης και αναλόγως του τόπου παράδοσης οι παραγγελίες δύναται να σταλούν με την υπηρεσία πόρτα-πόρτα ή τα ΕΛ.ΤΑ., με πρακτορεία μεταφορών αν πρόκειται για ογκώδη προϊόντα ή με εταιρίες courier αν το θέλετε εσείς.

                δ. Επιστροφές Προϊόντων & Ακυρώσεις Παραγγελιών

 • Επιστροφές γίνονται δεκτές μέσα σε 14 ημέρες από την ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού πώλησης και εφόσον η συσκευασία των προϊόντων αυτών δεν έχει ανοιχτεί / καταστραφεί. Τα έξοδα που προκύπτουν από αλλαγές, όπως έξοδα της επιστροφής και τυχόν νέας αποστολής επιβαρύνουν εσάς. Ακύρωση της παραγγελία σας γίνεται χωρίς καμία επιβάρυνση εφόσον αυτή δεν έχει αποσταλεί από τις αποθήκες μας, ενώ σε περίπτωση που έχει γίνει η αποστολή της επιβαρύνεστε με τα μεταφορικά έξοδα που προκύπτουν έως ότου αυτή επιστρέψει σε εμάς.
 • Επιστροφές/υπαναχωρήσεις δεν γίνονται δεκτές σε προϊόντα που κατασκευάζονται/εισάγονται ή είναι σαφώς εξατομικευμένα κατόπιν παραγγελίας και με εντολή πελάτη.

                ε. Ελαττωματικά Προϊόντα

 • Σε περίπτωση που παραλάβατε προϊόντα που χτυπήθηκαν, έσπασαν ή είναι ελαττωματικά πρέπει αμέσως (το αργότερο την 2η μέρα από τη παραλαβή) να γίνει δήλωση από εσάς στον εκάστοτε μεταφορέα, που ευθύνεται για τη σωστή μεταφορά, αλλά και σε εμάς. Φυσικά αν συντρέχει ευθύνη μας τα ελαττωματικά προϊόντα θα αντικατασταθούν χωρίς καμία επιβάρυνση.

           

          Σας ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας και την υπομονή σας να διαβάσετε όλα τα προηγούμενα, για οποιαδήποτε επιπλέον απορία ή ερώτηση μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε πολύ να επικοινωνήσουμε μαζί σας και να σας εξυπηρετήσουμε, πριν και μετά τις αγορές σας!